Hypoport

Leader in the European structured finance software market

PRoMMiSe

Covering over 800 billion EUR assets every month

Active in

Europe

Asia

Africa

We deliver

Master servicing & reporting
solutions for reputable international banking &
pension funds clients

Elegant solutions

Our clients’ needs
are our key incentive

We combine

State of the art technology
with in-depth knowledge
of the structured
finance market

Open positions

Data & Business Analist

Functieomschrijving

Hypoport is op zoek naar een gedreven & enthousiaste data & business analist die ervan houdt om slimme dingen te doen met data en die ervaring heeft met risk- & regulatory reporting in de bancaire sector. Houd  je van aanpakken, heb je bovengemiddelde affiniteit met structured finance (securitisaties / covered bonds en andere ‘financial assets’ zoals lease-contracten en zakelijke leningen) én lijkt het je een uitdaging om dit te vertalen naar uitstekend werkende software die gevoed wordt door slimme algoritmes? En deins je er daarnaast niet voor terug om de complexe wereld van de structured finance te doorgronden en hiervoor intelligente oplossingen voor onze klanten uit te denken?

Dan zoeken we jou! Ons team van business analisten is data-driven, hands-on en zij gaan ‘the extra mile’ om deadlines te halen. Will you go the extra mile with them!?

Wij bieden

 • Een kansrijke omgeving waarin het ontplooien van eigen initiatief wordt gewaardeerd en gestimuleerd
 • Innovatieve en uitdagende opdrachten in een complexe omgeving
 • Internationale focus
 • Een inspirerend team van hoogopgeleide collega’s met ruime ervaring in de financiële sector
 • Een inspirerende werkomgeving aan de Amsterdamse Zuidas
 • Uitstekende primaire & secundaire arbeidsvoorwaarden

Wij vragen

 • Een afgeronde WO opleiding Economie, Econometrie- of (technische) Bedrijfskunde
 • Een pragmatische, hands-on instelling aangevuld met leergierigheid en enthousiasme
 • Voorliefde voor data-analyse met SQL en predictive modelling in SQL, Python en/of R
 • Een uitdaging zien in het uitdenken van slimme software die het leven van onze klanten mooier & makkelijker  maakt
 • Relevante werkervaring op het gebied van risk & regulatory reporting
 • Affiniteit met structured finance
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Spreekt bovenstaande je aan? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet.

Apply Now

Internship - Structured Finance
Hypoport is op zoek naar structured finance (afstudeer)-stagiaires die het schijven van hun MSc thesis willen combineren met een
interessante- en uitdagende meewerk-stage in de FinTech. Momenteel zit je in je Master jaar van de studie Economics, Finance, Econometrics of een andere kwantitatief georiënteerde studie. Jij bent geïntrigeerd door complexe vraagstukken, representatief en kunt met klanten omgaan. Tevens heb je goede sociale vaardigheden en je vindt het leuk om klantcontact te (onder)houden. Daarnaast beheers je de Nederlandse en Engelse taal uitstekend. Ben je geïnteresseerd in een stage waar jij je vanaf dag één kan bezighouden met een uitdagende opdracht bij een gerenommeerde klant!? Neem dan contact met ons op!
Over Hypoport
Hypoport is een internationaal opererend beursgenoteerd bedrijf dat zich specialiseert in financiële consultancy en ICT oplossingen. We leveren advies en software aan internationaal gerenommeerde financiële instellingen zoals (centrale) banken, verzekeraars, toezichthouders, beleggers en trusts. Voor onze klanten maken we software voor het beheren van complexe securitisatie- en covered bond transacties. Met een maandelijks transactievolume van 1000 miljard Euro in onze software is Hypoport marktleider in Europa op het gebied van structured finance software.
Een kleine greep uit onze klanten: ABN Amro Bank, Intertrust,  APG, Goldman Sachs, ING, UOB, OCBC, Nationale Nederlanden, Rabobank, Nedbank, Investec
Wij bieden

Hypoport is gevestigd midden in het zakenhart van Nederland op de Amsterdamse Zuid-As, naast station Amsterdam-Zuid. Reisvergoeding mogelijk. Een stageplek bij Hypoport wordt mede vormgegeven door jouw inbreng. Je zult dan ook voldoende tijd hebben om daadwerkelijk je scriptie te schrijven of een tussentijds tentamen te maken. Inhoudelijk zorgen wij voor een combinatie van persoonlijke begeleiding bij zowel je scriptie als je  dagelijkse werkzaamheden gedurende minimaal 3 maanden.

Stage vergoeding: 600 euro p.m.

Apply Now