Hypoport

Leader in the European structured finance software market

PRoMMiSe

Covering over 800 billion EUR assets every month

Active in

Europe

Asia

Africa

We deliver

Master servicing & reporting
solutions for reputable international banking &
pension funds clients

Elegant solutions

Our clients’ needs
are our key incentive

We combine

State of the art technology
with in-depth knowledge
of the structured
finance market

Open positions

Business Analist

Functieomschrijving

Hypoport is op zoek naar een gedreven en enthousiaste business analist die ervan houdt om slimme dingen te doen met data en die het tof lijkt om de bancaire sector te vernieuwen! Houd je van aanpakken, heb jij bovengemiddelde affiniteit met complexe materie zoals de wereld van structured finance én lijkt het je een uitdaging om dit te vertalen naar geweldige software die gevoed wordt door slimme algoritmen? Deins je er daarnaast niet voor terug om de complexe wereld van de structured finance te doorgronden en hiervoor intelligente oplossingen voor onze klanten uit te denken?

Dan zoeken we jou! Ons team van business analisten is data-driven, hands-on en gaan ‘the extra mile’ om deadlines te halen. Maar we houden ook erg van gezelligheid tijdens de vrijdagmiddagborrel, wintersport of het jaarlijkse Hypoport diner. So, will you go the extra mile with us!?

Wij bieden

 • Een kansrijke omgeving waarin het ontplooien van eigen initiatief wordt gewaardeerd
 • Innovatieve en uitdagende opdrachten in een complexe omgeving
 • Flexibiliteit en verantwoordelijkheid: jij bepaalt waar en wanneer je werkt. Zo kun je 20% van je tijd flexibel thuiswerken. Dat deden wij recent vanuit Kaapstad, Lissabon, Hongkong, Singapore, en Medellín
 • Internationale focus met projecten bij Fortune 500 banken, verzekeraars & asset managers
 • Een inspirerend team van hoogopgeleide collega’s met veel ervaring in de financiële sector
 • Uitstekende primaire & secundaire arbeidsvoorwaarden

Wij vragen

 • Een afgeronde Master Economie, Econometrie of Technische Bedrijfskunde
 • Een pragmatische, hands-on instelling aangevuld met leergierigheid en enthousiasme
 • Voorliefde voor data analyse met SQL, Python, R of Matlab
 • Een uitdaging zien in het uitdenken van slimme software die het leven van onze klanten mooier & makkelijker  maakt
 • Affiniteit met de financiële wereld
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Spreekt bovenstaande je aan?

Uitstekend, dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet!

Internship - Analyse
Hypoport is op zoek naar structured finance (afstudeer)-stagiaires die het schijven van hun MSc thesis willen combineren met een interessante- en uitdagende meewerk-stage in de FinTech. Momenteel zit je in je Master jaar van de studie Economics, Finance, Econometrics of een andere kwantitatief georiënteerde studie. Jij bent geïntrigeerd door complexe vraagstukken, representatief en kunt met klanten omgaan. Tevens heb je goede sociale vaardigheden en je vindt het leuk om klantcontact te (onder)houden. Daarnaast beheers je de Nederlandse en Engelse taal uitstekend. Ben je geïnteresseerd in een stage waar jij je vanaf dag één kan bezighouden met een uitdagende opdracht bij een gerenommeerde klant!? Neem dan contact met ons op!
Over Hypoport
Hypoport is een financial services technology company a.k.a. FinTech. We maken software voor gerenommeerde banken en verzekeraars. Nederland is onze thuismarkt, daarnaast zijn we actief in de rest van Europa, Afrika en Zuid-Oost Azië. Gevestigd in het zakenhart van Nederland op de Amsterdamse Zuid-As, op 1 minuut afstand van Station Amsterdam-Zuid.
Wij bieden

Hypoport is gevestigd midden in het zakenhart van Nederland op de Amsterdamse Zuid-As, naast station Amsterdam-Zuid. Reisvergoeding mogelijk. Een stageplek bij Hypoport wordt mede vormgegeven door jouw inbreng. Je zult dan ook voldoende tijd hebben om daadwerkelijk je scriptie te schrijven of een tussentijds tentamen te maken. Inhoudelijk zorgen wij voor een combinatie van persoonlijke begeleiding bij zowel je scriptie als je  dagelijkse werkzaamheden gedurende minimaal 3 maanden.

Stage vergoeding: 650 euro p.m.

Apply Now